Arkitekt:
Maiken Schmidt-Holm

Lokation:
Brønderslev

Størrelse:
285 kvm

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Statiske beregninger samt energiberegning

Hent PDF

Se billeder

Elegant villa i nyt boligområde

Villaen, der er opført i et populært nyt boligområde nord for Brønderslev, kombinerer moderne, gedigne materialer med et gennemtænkt og legende design. Udefra er hus og garage et studie i gråt omgivet af skov og bølgende grønne marker. Her har arkitekten og husejerne ikke været bange for at gå nye veje, og sammen har de skabt nogle spændende rammer for familiens hverdag.

Praktisk indretning pakket ind i spektakulær arkitektur

Villaen er bygget over en trapezlignende grundform. Køkken/alrum og stue er lagt i boligens smalleste del, mens den bredere del indeholder værelser, multirum, bryggers og indgang. Fra fællesrummene er der adgang til overdækkede terrasser, der er anlagt i flere plan for at følge grundens niveauforskel.
Boligen fremstår visuelt som en sammenkædning af to forskellige huskroppe, hvor fællesafdelingen er i ét plan og har højt til loftet samt énsidig taghældning, mens værelsesafdelingen er udført med fladt tag og udstyret med en overbygning.
1. salen ser fra husets haveside ud som en fritliggende bygning, der er placeret direkte oven på taget. Fra gaden ses at overbygningen, der rummer forældresoverum med bad og garderobe samt en arbejdsplads, er trukket en smule ind fra kanten, mens den fra havesiden er trukket adskillige meter tilbage og dermed giver plads til en rummelig tagterrasse.

Visuel fokus på tagkonstruktion

Villaens mest fremtrædende træk er det solide zinkinddækkede kassetag, der ligger beskyttende over afdelingen med køkken/alrum, stue og terrasse. Den ensidige taghældning herfra fortsættes i 1. salens taglinje, så byggeriet på trods af opsplitningen fremstår helstøbt og sammenhængende.

Materialer i perfekt grå harmoni

Boligen er opført i betonelementer, og derefter udvendigt klædt i gråt – ydermure i rustikke tegl med et flot gråt farvespil, grå zinkinddækninger/-tag samt vinduesrammer, der på ydersiden er af gråt aluminium. Som eneste kontrast er en mindre del af overbygningens ydermur mod tagterrassen beklædt med gyldenbrunt træ.

Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookiepolitik