Arkitekt:
Bjerg Arkitektur

Lokation:
Skolevangen, Hjørring

Størrelse:
800 kvm

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Projektering, udbud og tilsyn af konstruktioner, VVS og ventilation

Hent PDF

Se billeder

Hjørring Gymnasium & HF-Kursus

Hjørring Gymnasium & HF-Kursus har haft hjemme på Skolevangen, byens tidligere markedsplads, siden 1959. Gymnasiet er gennem årene udvidet adskillige gange. Når det gælder gymnasiets seneste tilbygning, der blev taget i brug i 2015, har Erasmus & Partnere haft ansvar for projektering, udbud og tilsyn i forbindelse med bygningernes bærende konstruktioner samt for VVS og ventilation.

Modernisering og tilbygning af idrætsfaciliteter

En tiltrængt gennemmodernisering af gymnasiets idrætsfaciliteter blev kombineret med tilbygning af en ekstra idrætssal. Omklædningsrum, badefaciliteter, toiletter og depoter blev ombygget, opdateret og energirenoveret, mens den nye sal er opført efter passivhusprincipper. Samtidig blev der skabt en præsentabel indgang til de nye idrætsfaciliteter.

Tilbygning opdaterer gymnasiets arkitektur

Hjørring Gymnasiums ældste bygninger er opført i gule mursten med store vinduespartier. De enkle linjer fra de funktionelle, oprindelige bygninger er ført videre i moderne, opdateret form til de nyeste tilbygninger der, med deres mørke træbeklædning og mørke vinduesrammer, danner flot kontrast til de oprindelige lyse mure.

Vellykket energioptimering

De oprindelige lokaler i idrætskomplekset er renoveret/ombygget med fokus på funktionalitet og energioptimering. Der er beregnet en energibesparelse på mere end 50 %. Opførelsen af tilbygningerne med udgangspunkt i principperne fra passivhusbyggeri medvirker til at nedbringe gymnasiets energiforbrug betragteligt.

Attraktive idrætsfaciliteter

Gymnastiksalene er efter renoveringen igen blevet attraktive aktivitetsområder. De oprindelige lokaler kædes sammen af den nye sal, der med sine store glaspartier trækker lys og luft ind i hele idrætskomplekset og gør det attraktivt at gå i gang med træningen. Det store vinduesparti mod nord bringer de grønne omgivelser ind i fitnessrummet, og lader lyset trænge helt ud i den gamle undervisningsgang.

Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookiepolitik