Alternativt boligområde med energioptimerede boliger

Frikøbing er en helt ny bydel beliggende i den vestlige del af den midtsjællandske by Hvalsø. Tanken om et bæredygtigt og energivenligt boligområde har i løbet af 8 år udviklet sig fra en god idé til en realitet, og en klynge træhuse skyder nu op på marken uden for Hvalsø. Det lille lokalsamfund vil i første omgang omfatte 20-25 husstande. 

Energirigtigt og bæredygtigt byggeri

Initiativtagerne til Frikøbing i Hvalsø er en flok ildsjæle, der sætter selvforsyning og bæredygtig levevis højt. Boligerne, der alle skal opføres i træ eller andre bæredygtige materialer, vil benytte alternativ energi som varmekilde.

Individuelt træbyggeri med energifokus 

En række af Frikøbings bygherrer har valgt én af Erasmus & Partneres mangeårige samarbejdspartnere, der er specialiseret i moderne træbyggeri, til at stå for opførelsen af deres kommende hjem. Husene bygges som lavenergihuse efter Lavenergiklasse 2015 eller Bygningsklasse 2020. I forbindelse med opførelsen har Erasmus & Partnere udført både statiske beregninger og energiberegninger.  

Alternativt boligområde med flot beliggenhed og grønne planer

Frikøbing ligger ved et flot naturområde med mange muligheder for aktiviteter. Beboerne planlægger at anlægge en naturlegeplads, en frugtlund, og et område sættes af til køkkenhaver. En sø til regnvandsopsamling er planlagt, ligesom der anlægges pilerensningsanlæg. Fra det nye boligområde tager det 5-7 min. på cykel at nå Hvalsøes jernbanestation. Transporttid med tog er 13 min. til Roskilde og 42 min. til København. 

Bygherre: Frikøbing Grundejerforening
Byggefirma: Scanwo

Cookiepolitik