Nyt liv på Hjørring Station

Vore smukke, gamle jernbanestationer var en gang vigtige pejlepunkter i bylivet, men i dag står en række af dem delvist eller helt ubrugte hen, og der er brug for kreativitet for igen at kunne udnytte deres potentiale. Hjørring Kommune og DSB Ejendomme har i partnerskab fået støtte til et forsøgsprojekt, der skal skabe liv i Hjørrings stationsbygning fra 1871, og de har allieret sig med arkitektfirmaet Ja-Ja Architects (www.ja-ja.dk).

Midlertidige boliger midt i byen

Hjørring Station ligger centralt i byen og er et godt udgangspunkt for tilrejsende, der har behov for et ’hjem’ i en kortere periode. Det er tanken bag ombygningen/genindretningen af stationsbygningen. De midlertidige boliger forventes at blive attraktive i forbindelse med bl.a. gæsteskuespillere, kursusophold, prøveansættelser, projektarbejde, gæstelærere, besøgende udenbys/udenlandske medarbejdere – i det hele taget mennesker, der har brug for mere end et hotelværelse og mindre end et permanent hjem.

Fleksible boligmoduler udvikles og afprøves

De 480 kvm på 1. sal af stationsbygningen bliver indvendigt nænsomt ombygget og sat i stand med respekt for bygningens historie, mens den oprindelige facade bevares. Forsøgsprojektet giver Ja-Ja Architects med Erasmus & Partnere som rådgivere ansvaret for at udvikle og teste et fleksibelt boligmodulsystem, der kan integreres i forskellige eksisterende bygninger.

Her er Erasmus & Partnere involveret

Erasmus & Partnere har tidligere været rådgivere for Ja-Ja Architects, bl.a. i forb. med genåbningen af Rubjerg Knude Fyr. Når det gælder Hjørring Station, har Erasmus & Partnere ansvar for bl.a. tilstandsrapport, bygge-ledelse, tilsyn, konstruktioner, el, vvs, ventilation, kloak, indeklima og brand.

Cookiepolitik