Stort boligprojekt i Ringkøbing og Tarm

Ringkøbing-Skjern Boligforening har igangsat et ambitiøst boligprojekt med opførelse af mere end 100 lejeboliger i Ringkøbing og Tarm. Boligerne placeres i 2- og 3 etagers ejendomme og bliver nogle af landets mest energieffektive almene boliger. Arkitekt på projekterne er Bjerg Arkitektur (www.bjerg.nu), der bl.a. er specialist i passivhuse.

Ringkøbing K

I Ringkøbing opføres en række blokke i 2/3 etager med i alt 83 lejeboliger (47 boliger i første etape) i den nye naturbydel Ringkøbing K – K for kyst, kant og kvalitet.  Boligblokkene indgår i en overordnet plan for tæt, lav boligbebyggelse og bygges på en kystnær grund, der er erhvervet i fællesskab af Real Dania By & Byg og Ringkøbing-Skjern Kommune.

På det tidligere landbrugsareal er der allerede gennemført et naturprojekt med etablering af bl.a. søer, skov, bær, frugttræer, og målet er at skabe et unikt rekreativt område med adgang for alle byens borgere.

Boligblokkene opføres i kvalitetsmaterialer, og der er fokus på at integrere bygningerne i det naturskønne område med udstrakt brug af naturmaterialer som træ, skifer, tegl og glas. Boligerne bliver i forskellig størrelse i ét og to plan, de største på 115 kvm og de mindste på 80 kvm.

Tarm

I Tarm, hvor der er mangel på lejeboliger, opfører boligforeningen 31 lejeboliger på grunden, hvor byens rådhus tidligere lå. Også her satses på energivenlige boliger og grønne omgivelser. De 8 lejlighedsblokke, der opføres som rækkehuse i to etager, ligger centralt i byen med kort vej til indkøb, offentlig transport samt byens øvrige tilbud. Fra rækkehusene er der desuden ikke langt til grønne områder og Tarm bæk. Det nye område kobles på det allerede eksisterende sti- og fortovssystem for at skabe trygge færdselsforhold til skole, seniortilbud og resten af byen.

Bygningerne er tegnet som kompakte bygningskroppe for at mindske energispildet, ligesom husenes placering på grunden er planlagt ud fra bygherrens krav om energioptimering. Der monteres desuden solceller på taget af rækkehusene.

Her rådgiver Erasmus & Partnere

Erasmus & Partnere rådgiver Bjerg Arkitektur i forbindelse med bl.a. konstruktioner, energi, lyd, VVS, kloak og afledning af regnvand, ventilation, el og brand.  

Cookiepolitik