Arkitekt:
JAJA Architects

Lokation:
Hjørring

Størrelse:
564 kvm

Udførende:
Hovedentreprenør – MJ Byg

Ingeniørydelser:
Tilstandsrapport, tilsyn og byggeledelse til konstruktioner, el, vvs, indeklima, brand og kloak

Hent PDF

Se billeder

Hjørring Station - renovering & genindretning

I mange provinsbyer står de smukke gamle stationsbygninger tomme og forfalder. En gang var de centrale pejlepunkter i byerne, men i dag kræver det opfindsomhed og økonomi at udnytte bygningernes potentiale.

Kreativ nytænkning af station som forsøgsprojekt

Hjørring Kommune og DSB udarbejdede i 2016 med hjælp fra bl.a. JAJA Architects en spændende og innovativ plan for udnyttelse af de mange kvadratmeter på Hjørring Stations første sal, og med støtte fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet blev projektet sat i værk.

Nu danner stationens gamle mure ramme om et udvalg af enkle boliger, der tilbydes erhvervsfolk, skuespillere, etc., der skal opholde sig midlertidigt i Hjørring – for længe til hotelophold og for kort til egen bolig.

Modulsystem der kan flyttes og tilpasses

Forsøgsprojektets mål var at udvikle og teste et moderne møbelmodulsystem, der kan tilrettes, flyttes og benyttes i forskellige eksisterende ejendomme, hvor der er behov for en hurtig, økonomisk tilgængelig samt design- og kvalitetsmæssig acceptabel løsning til indretning. Modulerne er designet med enkle, rene linjer og udført i X-finér, der står flot til de nyslebne gulve og gamle vægge på Hjørring Station, men som også vil passe flot ind i andre miljøer.

Moderne boliger i gamle rammer

Stationsbygningen i Hjørring er opført i 1871 og i renoveringen/genindretningen af bygningens første sal, har der været fokus på at bevare så meget som muligt af bygningens rammer og stemning. De store sprossevinduer, loftet af strå og puds samt snedkerdetaljer er sat i stand, og nye materialer som terazzo- og slagtehusfliser spejler de oprindeligt brugte materialer, der ikke kunne genbruges.

Funktionel indretning

På stationens første sal er der i den ene del indrettet en række selvstændige små boliger med køkken, bad og soverum, mens den anden del af etagen er indrettet med værelser samt fælles bade-, opholds- og køkkenfaciliteter. Indretningen giver beboerne mulighed for både at nyde hinandens selskab i funktionelle og indbydende fællesrum eller trække sig tilbage og arbejde eller slappe af i private rammer.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

I forbindelse med renovering/genindretning af Hjørring Station har Erasmus & Partnere haft ansvar for bl.a. byggeledelse, konstruktioner, el, vvs, ventilation, kloak, indeklima og brand.

 

Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookiepolitik