Arkitekt:
Bertelsen & Scheving Arkitekter

Lokation:
Dyrehaven, 2930 Klampenborg

Størrelse:
965 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Projektering af bærende konstruktioner, energi, ventilation

Hent PDF

Se billeder

Kaperstaldene - Dyrehaven

Kaperstaldene - komfort til heste og kuske 

Hos Erasmus & Partnere har vi gjort vores til, at det stadig er muligt at få en tur i hestevogn i Dyrehaven ved Klampenborg nord for København! Kapervognene har fragtet besøgende rundt i haven siden 1700-tallet, og for mange af parkens gæster er turen med hest og vogn en tradition, de ser frem til – uanset alder.

Ny hestelov introducerer skrappere krav

Introduktionen af nye miljø- og pladskrav i ’Hesteloven’ betød imidlertid, at mange af kaperhestene ikke længere ville kunne opstaldes i fornuftig afstand til deres ’arbejdsplads’, og en tradition stod for fald. Med støtte fra AP Møller Fonden blev ideen om en fælles stald ved Dyrehaven realiseret, og heste og kuske kunne flytte ind i foråret 2015. I forbindelse med opførelsen af kaperstaldene har Erasmus & Partnere stået for projektering af bærende konstruktioner og energi.

Kaperstaldene - 965  komfort til heste og kuske

Naturstyrelsen Hovedstaden står bag byggeriet af kaperstaldene, der ligger på materialepladsen nær Kongeporten. De tre bygninger indeholder opstaldning til 24 heste samt plads til 28 kapervogne. Derudover er der opholdsrum til kuskene samt servicefaciliteter.

Skarp arkitektur i den grønne skov

Bygningerne med de enkle linjer og den sorte træbeklædning ligger både diskret og kønt mellem træerne. Det sorte træværk danner en flot kontrast til forårets saftigtgrønne blade og løvets mættede farver sommer og efterår. Senere danner de minimalistiske bygninger et flot grafisk billede mod den grå vinterhimmel sammen med de nøgne træer.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

Det er arkitekterne Bertelsen & Scheving, der har tegnet det nye kaperanlæg, der opfylder alle kravene i den nye hestelov. Her kræves det, at dyrene skal have så god plads, at de kan rulle sig. Der skal være god loftshøjde samt en for hestene behagelig sommertemperatur. Derudover er der bl.a. krav i forbindelse med naturligt lys, gulvmateriale, ventilation og varme. – Krav, der naturligvis alle er overholdt, og hvor Erasmus & Partnere bl.a. har udført teknisk rådgivning i forbindelse med bærende konstruktioner, energi og temperatur i staldene.

Kaperstaldene – et projekt vi er stolte af

Hos Erasmus & Partnere har vi udført teknisk rådgivning i forbindelse med opførelse af en række hestestalde, men arbejdet med kaperstaldene i den gamle dyrehave har været et helt specielt projekt for os.

Cookiepolitik