Arkitekt:
Tegnestuen Skagen ApS / Alfred Hansen

Lokation:
Hans Ruths Vej 2, 9990 Skagen

Størrelse:
2840 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Udbudsmateriale
Konstruktioner
Kloakprojektering
VVS-projektering
Fagtilsyn

Hent PDF

Se billeder

Ruths Hotel Skagen

Ruths Hotel i Skagen-bydelen Højen ud mod Skagerrak har taget godt imod byens badegæster siden 1904. Hotellet ligger centralt i området, der ofte kaldes Gammel Skagen, og de smukke hvidpudsede bygninger med karakteristiske røde vingetegl er i dag kendt viden om som rammer for de skønneste sommerferieoplevelser få minutters gang fra den berømte solnedgangsplads.

Historien om Ruths Hotel

Ruths Hotel og nabohotellet Ruths Strandhotel har ligget mellem marehalm og hybenroser i langt over 100 år. Ruths Hotel – de første år med navnet Vesterhus – startede som pensionat i 1904 med ægteparret Emma og Hans C. Ruth som værtspar. Senere overtog deres datter og svigersøn hotellet og drev det sammen med nabohotellet, som de to tidligere havde købt. Familien Ruth har med baggrund som fisker, redningsmænd, hotelejere, etc.  været med til at sætte deres præg på dét, der nu er et af Danmarks mest eksklusive feriesteder, og familien har oplevet de første skridt i Skagens forvandling fra fattigt fiskerleje til populært feriemål.

Fra pensionat til 5-stjernet luksus

Ruths Hotel har gennemgået en række om- og tilbygninger, hvor der har været fokus på at bevare den oprindelige stil og samtidig give bygningen en grundig opdatering, så den lever op til både gæsternes og lovgivningens krav. Den største forvandling stod den kendte skagensarkitekt Alfred Hansen og Tegnestuen Skagen ApS i spidsen for. Store dele af hotellet blev revet ned og genopbygget, nye værelsesfløje og kælder med wellnessafdeling blev opført og i en smuk glastilbygning med pyramidetag i limtræ blev der indrettet saltvandssvømmebad. Nyt køkken og salon blev føjet til og i en senere byggefase blev der plads til endnu en række nye værelser.

Her har vi rådgivet

I forbindelse med den store om-, ny- og tilbygning har vi bl.a. været behjælpelige med at udfærdige udbudsmateriale for bygherren og haft ansvar for konstruktioner, kloakprojektering, VVS-projektering, tekniske tegninger og fagtilsyn.

Tjek Ruths Hotel her

Cookiepolitik