Arkitekt:
Bjerg Arkitektur

Lokation:
Hjørring

Størrelse:
700 kvm

Udførende:
Madsen & Hedegaard A/S Snedker- og Tømrerfirma

Ingeniørydelser:
Fuldt udbud for konstruktioner, energi, el, vvs, ventilation og kloak. Brandrådgivning. Ingeniørtegninger

Hent PDF

Se billeder

Sct. Olai Sognegård

August 2021 blev Sct. Olai nye sognegård i Højene i Hjørring indviet under behørig hensyntagen til tidens coronarestriktioner.

Tidssvarende nybygning

Den spektakulære bygning afløser et 37 år gammelt byggeri, der var planlagt som første etape af et kirkecenter, der ikke blev realiseret.

De tidligere bygninger var utidssvarende og trængte til opdatering, men menighedsrådets planlagte udvidelse og energioptimering blev droppet, da provstiudvalg og stift tilbød finansiering af et nyt og tidssvarende center.

Udformning blev overladt til Bjerg Arkitektur som frontløber for bæredygtigt byggeri og skarp arkitektur.

Sognegård med fokus på brugernes behov

Den nye sognegård er projekteret efter menighedsrådets og brugernes ønsker med plads til aktiviteter og arbejdspladser samt fokus på gode akustik- og lysforhold i kirkesalen. I en række forbundne bygninger, der spejler danske kirkers traditionelle gavlbygninger - fortolket i et moderne formsprog - er der nu plads til både aktive sognebørn og tænksomme stunder.

Sognegården indeholder foyer med plads til aktiviteter, stor sal til bl.a. foredrag, koncerter og møder samt en række undervisningslokaler, møderum, kontorer, toiletter, tidssvarende køkkenfaciliteter og diverse depoter.

Markant arkitektur og gennemtænkt materialebrug

Bygningskomplekset står med skarpe linjer og markante detaljer mod den nordjyske himmel. Gavlhusene med varierende størrelse og taghældning er opført i tegl over stålrammeskelet. I den store kirkesal skaber den stejle taghældning en højtidelig stemning som under katedralhvælvinger. Fra facaderne i changerende nuancer trækkes farvestrejf med op i saddeltagenes røde tegl. Vinduer i flere forskellige størrelser og former skaber ekstra liv på facaden og bringer lys ind i sognegårdens rum, ligesom ’perforerede’ murstensvægge lader lyset danse på de hvidmalede vægge.

Sognegården er opført som bæredygtigt byggeri med energieffektive konstruktioner og certificerede materialer.

Teknisk rådgivning

I forbindelse med opførelse af sognegården har Erasmus & Partnere bl.a. stået for projektering af bærende konstruktioner, energi, el, vvs, ventilation, kloak samt rådgivet om brandsikkerhed og udført ingeniørtegninger.

Cookiepolitik