Arkitekt:
-

Lokation:
Sindal

Størrelse:
-

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Konstruktioner

Hent PDF

Se billeder

Sindal Mølle

I forbindelse med renoveringen af Sindal Mølle har Erasmus & Partnere ydet pro-bono rådgivning ved renoveringen af møllevingerne, den øvrige trækonstruktion samt møllens ydre. 

Fra aktiv kornmølle til forfalden

Sindal Mølle blev flyttet til Sindal i 1872 efter at være blevet opført i Fjeldsted tidligere. Møllen virkede som kornmølle indtil 1947, hvorefter den blev benyttet til andre erhvervsformål i en række år. Møllen forfaldt p.g.a. manglende vedligehold, den mistede sine vinger og murværket trængte til renovering. 

Frivillige redder Sindal Mølle

Fra 1996 og 14 år frem arbejdede en flok frivillige på at indsamle penge og renovere møllen. Da den sidste million til at sætte møllens murværk i stand manglede, trådte Realdania til så arbejdet kunne fuldføres. 

Erasmus & Partnere blandt de frivillige

Erasmus & Partneres tekniske rådgivning udført pro bono er grundlaget for at Sindal Mølle nu står smuk og nyrenoveret som et flot vartegn for byen. 

Fra kornmølle til medborgerhus

Sindal Mølles indre er ryddet for mølleinventar og bygningen er blevet til et flot medborgerhus. I møllehatten har man endda monteret en motor, der på byens festdage kan drive møllevingerne rundt lige som ’i gamle dage’.

Cookiepolitik