Arkitekt:
Timber Solutions ApS

Lokation:
Billeslund, 6510 Gram

Størrelse:
250 m²

Udførende:
Timber Solutions ApS

Ingeniørydelser:
Konstruktioner

Hent PDF

Se billeder

Driftslederbolig, Billeslund

Driftslederboligen på gården Billeslund i Sønderjylland er opført i træ i traditionel stil med veltrimmet stråtag og hyggespredende sprossevinduer – et flot bindingsværkshus tilpasset moderne tider, smag og behov, og en bygning der samtidig trækker tråde tilbage i byggeriets historie.

Træ inderst og yderst

Driftslederboligen er opført over en bærende fuldtømmer timber frame trækonstruktion i danskproduceret egetræ. Trækonstruktionerne i bygningen fremstår som små kunstværker udført med minutiøs omhu, og hvor de står dekorativt synlige i boligen, skaber de en god atmosfære og en dejlig ramme om en travl families hverdag og aktiviteter.

Udvendigt er bygningen også beklædt med træ – hvor det indendørs står enten naturligt eller sortmalet, er facaderne malet dybt røde som en flot kontrast til hvidmalede vinduer og det gyldne stråtag.

Inde bag facaderne er der skabt store lyse rum, der stemmer med dagens boligønsker om højt til loftet og godt lysindfald. Tømmerrammens gyldne træ og det lyse trægulv spiller fint op mod de hvide pudsede vægge og de hvidmalede trævinduesrammer.

Bolig og erhverv under samme stråtag

Hovedhuset, der har fællesrum og soveværelse i underetagen og værelser under stråtaget, er harmonisk koblet sammen med carport – i stil med et gammelt vognskjul – og en lille afdeling med kontor og toilet til ’driftslederen’. Billeslund var en overgang ejet af firmaet Aarstiderne, der producerede deres grøntsager på Billeslunds marker.   

Her har Erasmus & Partnere været involveret

Erasmus & Partnere A/S har dimensioneret byggeriets trækonstruktioner, der blev designet og udført af firmaet Timber Solutions ApS.

Cookiepolitik