Arkitekt:
-

Lokation:
Davids Allé, 9000 Aalborg

Størrelse:
158 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Konstruktioner
Kloakprojektering

Hent PDF

Se billeder

Funkisvilla i Aalborg

Funkisstilens rene linjer og stramme design passer perfekt som ramme om en travl hverdag. Funktionalismens læresætning om at ’form følger funktion’ følges til fulde i denne flotte villa i Aalborg, der er tegnet med inspiration fra den internationale funkisstil, hvor elegante hvide betonvægge får lov at spille hovedrollen med modspil fra smalle mørke vindues- og dørrammer. Udendørs leges der videre med de retlinjede former i fliser, bænke, bede, blomsterkasser og stakitter, så der skabes et enkelt og eksklusivt miljø.

Moderne funkisbolig

Villaen er et godt eksempel på en vellykket moderne fortolkning af funkisstilen. Den forholdsvis smalle grund i et veletableret villakvarter udfordrede arkitektens kunnen og kreativitet, men i stedet for at acceptere begrænsningerne valgte han at lade grundens form inspirere til at skabe en spændende og en smule utraditionel planløsning, hvor beboernes ønsker om flotte lysindfald, afskærmede men alligevel åbne rumløsninger, gode uderum og plads til både hverdag og selskabelighed blev opfyldt.

Skræddersyet planløsning

Boligen, der ligger med kort afstand til Aalborg centrum, er på 158 kvm. Bag de hvide facader ligger lyse rum med udsigt og højt til loftet på rad og række som i gamle herskabslejligheder, hvor den ene stue afløstes af den næste. Der er prioriteret plads til køkken og stor spisestue med dagslys fra alle verdenshjørner, mens den mindre stueafdeling ligger hyggeligt afskærmet og inviterer til en rolig stund. Stuen giver derefter adgang til kontor og soveafdeling inkl. walk in wardrobe og vaskerum. Gæsteværelse, gæstetoilet, garage og et lille udhus er der også blevet plads til, og arkitekten har udnyttet grunden 100 % med en bebyggelsesprocent på nøjagtig 30.

Energirigtige løsninger

I projekteringen af villaen er der lagt vægt på energirigtige løsninger, en gennemtænkt indretning og god udnyttelse af dagslyset. Hovedkonstruktionen består af vægge og tag i porebeton, der udvendigt er omsluttet af isolering. Facaden er efterfølgende pudset. Resultatet er en bygning med minimale kuldebroer, godt indeklima og god udluftning.

Udviklet af: Søgemedier A/S | Cookiepolitik