Arkitekt:
-

Lokation:
Trekroner, 4000 Roskilde

Størrelse:
19 enheder á 182 m²

Udførende:
Myhlenberg v. Søren Vangsted A/S

Ingeniørydelser:
Konstruktioner

Hent PDF

Se billeder

Kildehusene

Det startede med en bar mark og et ønske om at skabe et nyt, attraktivt og mangfoldigt byområde, og blev til en helt ny bydel i den østlige udkant af Roskilde – Trekroner – hvor der stadig bygges og gøres plads til både boliger, uddannelsesinstitutioner og erhverv. Kildehusene er blot én af en række nye boligområder, der er skudt op mellem de skovbælter, kommunen valgte at plante, da området blev byggemodnet. Kildehusene stod færdig i 2005.

Rummelige gårdhavehuse som ramme om fællesskab

Kildehusene er en ejerforening med 19 selvstændige vinkelbyggede énfamiliehuse med pulttag, der hver er på 160 kvm med 32 kvm overdækket terrasse og en lille muromkranset gårdhave på den ca. 340 kvm store grund. Som midtpunkt for aktiviteter og samvær ligger Kildehusenes fælleshus, hvor der bl.a. arrangeres spisning for alle beboere.

Boligerne er indrettet med stort køkken/alrum/stue indrammet af børneafdeling med to værelser, bad og egen indgang på den ene side og forældreafdeling med soveværelse og badeværelse på den anden. Der er valgt ovenlys i de dele af huset, der står med en lukket facade ud mod vejen, mens huset er åbnet med store glaspartier mod haven. De familier, der var med fra starten, fik indflydelse på indretningen, men udvendigt fremstår gårdhavehusene ens. Husene har lysfilset murværk og aluminiumsvinduer, og det er grundejerforeningens ønske, at bebyggelsen skal fremstå med et ensartet udtryk.

Populære boliger med god beliggenhed

Kildehusene er med sin beliggenhed nær skole, indkøb, offentlige transportmidler og natur meget populær blandt børnefamilier og andre, der på kort tid kan nå ind til Roskilde centrum og på under en time være i København.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

Ingeniørteamet hos Erasmus & Partnere har ved planlægningen af gårdhavehuse og fælleshus rådgivet om bærende konstruktioner.

Cookiepolitik