Arkitekt:
Bjerg Arkitektur A/S

Lokation:
Stenagervænget 39, 7100 Vejle

Størrelse:
182 m²

Udførende:
Hassing Huset

Ingeniørydelser:
Konstruktioner
Energirådgivning
Certificeret PHPP beregning

Hent PDF

Se billeder

Passivhus i Vejle

KOMFORT HUSENE, der ligger i Skibet vest for Vejle, var ved projekteringen Danmarks største udviklingsprojekt inden for énfamiliehuse uden traditionel opvarmning.

Passivhuse

Boligen er planlagt med fokus på klima & miljø og opført som et passivhus, hvor den passive opvarmning via solen udnyttes mest muligt. Huset er bl.a. udstyret med ekstra isolering og kraftigere vinduer end normalt, så det kan holde på varmen. Isolering og dampspærre er monteret med ekstra omhu for at holde bygningen tæt.

Energieffektivt byggeri med moderne formsprog

Villaen er opført af præfabrikerede væg- og tagelementer. Den sortmalede træfacade er beklædt med lister og monteret med 30 m² store glaspartier mod syd, medens facaden mod nord stort set er lukket. Der er højt til loftet i det store alrum, men ved brug af skrå vinkler, niveauforskelle, nicher og lyddæmpende materialer er der opnået en god akustik i det store rum, og de højtsiddende vinduer i den kileformede overbygning giver ekstra lys og luft til rummet.

Erasmus & Partnere har rådgivet og stået for certificering

Erasmus & Partnere A/S har forestået den tekniske rådgivning ved projekteringen af Stenagervænget 39 - herunder certificeringen vha. PHPP udviklet af det tyske Passivhaus Institut.

Cookiepolitik