Arkitekt:
Bjerg Arkitektur

Lokation:
Ringkøbing

Størrelse:
47 boliger

Udførende:
KG Hansen & Sønner

Ingeniørydelser:
Konstruktioner, energi, lyd, vvs, kloak og afledning af regnvand, ventilation, el, brandrådgivning

Hent PDF

Se billeder

Boligforening bygger almene passivhuse

Ringkøbing-Skjern Boligforening har søsat et stort boligprojekt i den nye naturbydel Ringkøbing K – K for Kyst, Kant, Kvalitet. 83 boliger af passivhusstandard opføres på tidligere landbrugsareal købt af Ringkøbing-Skjern Kommune og Real Dania By & Byg i fællesskab for at skabe et bæredygtigt boligområde.

Tæt på naturen

Boligerne, første etape på 47 boliger forventes klar sidst i 2021, opføres som tæt-lav byggeri med boligblokke i to og tre etager. Området er allerede etableret som et naturområde med enge, skov, søer, frugttræer, bærbuske og et vidtstrakt stisystem. Naturen rykker helt ind til boligerne og bliver beboernes fælles have – der er ingen private haver – og mellem boligerne er der små vandløb, der fungerer som regnvandsafledning. Inden for en radius af 25 km kan beboerne desuden opleve fjord, hav, å, marsk og hede.

Energirigtige lejeboliger

Boligerne opføres efter passivhusstandard, hvor energibehovet til opvarmning af rum skal være mindre end 15 kWh/kvm pr. år. Ved projektering af passivhuse er der fokus på lufttætte konstruktioner med lavt varmetab samt på optimal placering af vindues-/glaspartier, så de medvirker til opvarmning af boligerne. Varmegenvinding og solvarmeanlæg bidrager også til energieffektiviteten.

Flotte boliger i flere størrelser

Der indrettes lejligheder i forskellig størrelse i ét og to plan i boligblokkene – de mindste på 80 kvm og de største på 115 kvm. Lejlighederne får 1-3 soverum, køkken/alrum/stue – enkelte boliger får særskilt stue på overetagen – praktisk indrettet bad, og desuden får de største af lejlighederne bryggers.

Bygningernes formsprog er enkelt, og facaderne vil stå skarpt på den smukke naturgrund og samtidig indgå i en harmonisk helhed, da der i høj grad benyttes naturmaterialer som træ, skifer, tegl og glas med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Her rådgiver Erasmus & Partnere

Vi er rådgiver for Bjerg Arkitektur i forbindelse med bl.a. konstruktioner, energi, lyd, VVS, kloak og afledning af regnvand, ventilation, el og brand.

| Cookiepolitik