Arkitekt:
Kjaer & Richter A/S

Lokation:
Strandklit via Nordsøvej og Fladen Grund, Skagen

Størrelse:
105 - 170 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Detailprojektering for præfabrikerede, lette konstruktioner

Hent PDF

Se billeder

Skagen Nordstrand - Havhusene

Havhusene ved Skagen Nordstrand ligger på én af landets smukkeste adresser i klitlandskabet, der strækker sig fra Skagerrak til Kattegat. Mellem marehalm og saltvandssprøjt knejser de sortmalede bygninger i vestenvinden og inviterer til naturoplevelser og hyggestunder her på toppen af Danmark. Havhusets arkitektur er inspireret af beliggenheden i Skagen og inspireret af Bindesbølls karakteristiske pakhuse på havnen, der igen er inspireret af pakhusene på Bryggen i Bergen – en moderne og skarpskåren fortolkning af århundreders dansk og nordisk byggetradition.

Moderne boliger der trækker streger til fortidens Skagen

Boligerne, der er tegnet af Kjaer & Richter A/S, er opført i 1½ og 2½ etage med køkken og opholdsrum på øverste etage, så udsigten til det upolerede havlandskab kan nydes i fulde drag. Fra alrummet er der udgang til en stor altan, der også danner skærmende tag over den nedenforliggende terrasse, der giver direkte adgang til klitlandskabet, gåture, leg og naturoplevelser

Havhusene er nøjsomme i deres strenge arkitektur, og de sorte facader spejler en tid, hvor Skagen var et isoleret og nøjsomt fiskersamfund, hvor alt blev genbrugt – hvor den udtjente båd gjorde tjeneste som tag på skuret og hele konstruktionen blev sorttjæret for at holde stand mod vejret. Boligernes små vinduer er en moderne gengivelse af ’griseøjnene’ – kvadratiske småvinduer sat på spidsen – som man ser i mange af Skagens gamle huse.

Præfabrikerede elementer giver optimeret byggeproces

Havhusene ved Nordstrand er opført af præfabrikerede elementer med facader i sortmalet træ. Elementerne produceres under tag på værksted og under kontrollerede forhold, så der opretholdes en fordelagtig ensartethed, og så vejrligsskader undgås i højest muligt omfang under opførelsen. Samtidig minimeres miljøgener – støj, støv, affald - på byggepladsen, og byggeperioden udendørs forkortes.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

Træ brugt som moderne byggemateriale er en af kernekompetencerne i ingeniørteamet hos Erasmus & Partnere, bl.a. i form af udvikling og projektering af byggesystemer med præfabrikerede planelementer. I forbindelse med opførelsen af Havhusene på Skagen Nordstrand har Erasmus & Partnere stået for detailprojektering af de præfabrikerede, lette konstruktioner.

Læs mere om Skagen Nordstrand

Cookiepolitik