Arkitekt:
Tegnestuen Skagen

Lokation:
Klitrosevej, 9990 Skagen

Størrelse:
168, 179 og 194 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Konstruktioner
Energiprojektering
Fagtilsyn

Hent PDF

Se billeder

Énfamiliehuse i Gammel Skagen

Smukke okkergule mure, tag med traditionelle små røde vingetegl, hvidtede kantoverstrygninger, ’griseøjne’-vinduer og sorttjæret træværk til detaljer og udhuse. Sådan ser husene, der dukker sig blandt klitter og marehalm her længst mod nord i Danmark traditionelt ud – og de 3 moderne skagenhuse på Klitrosevej i Gammel Skagen er skåret over samme læst.  

Eksklusive nye skagenboliger i traditionel stil

De 3 eksklusive villaer, der er opført i kvalitetsmaterialer og med øje for detaljer, har en formidabel beliggenhed i det unikke miljø i Gammel Skagen – officielt Højen.

Arkitekten har sørget for, at de forholdsvis store nye villaer passes fint ind mellem de eksisterende nabobygninger i samme stil, sådan at den populære Skagenbydel fremstår som en attraktiv og ensartet enklave med markante gule mure og røde tag.

De sortmalede udbygninger i træ sender hilsner tilbage til skagensfiskernes tjærede udhuse, hvor udtjente joller udgjorde taget.

Moderne detaljer til et moderne liv

Selv om de tre villaer følger den traditionelle, lokale byggestil, har arkitekten dygtigt formået at indpasse nutidige detaljer, der stemmer overens med det moderne liv, der leves i dagens Skagen. Store vinduer giver flot lysindfald og mulighed for at nyde udsigten til klit og hav, og terrasser og altaner skaber god kontakt mellem ude og inde. Zinkinddækninger og et forenklet formsprog er også en del af de tre smukke skagenshuses moderne identitet.

Udsat beliggenhed kræver ekstra

Husene ligger i en klynge få meter fra strand og hav, og den udsatte beliggenhed stiller store krav til de konstruktioner og materialer, der benyttes. Mur og tag kræver ekstra forankring, så der ikke sker skader under de storme, der jævnligt hærger den jyske kyst.

Cookiepolitik