Arkitekt:
IKON

Lokation:
Sæby, Nordjylland

Størrelse:

Udførende:
IKON

Ingeniørydelser:
Projektering af bærende konstruktioner samt udarbejdelse af energi

Hent PDF

Se billeder

Moderne villa med havudsigt

Selv i regnvejr er beliggenheden her ved vandet i Sæby noget helt særligt. Den skønne villa med den skønne beliggenhed er opført af IKON og er – ligesom firmaets øvrige huse – tilpasset beboernes liv og ønsker. Erasmus & Partnere har stået for projekteringen af de bærende konstruktioner samt udarbejdelse af energiberegning.

Villa med form og funktion

Villaens streg er enkel, og det klare formsprog giver et godt modspil til omgivelserne. Arkitekten har kompetent sørget for, at de stramme linjer blødes lidt op af bygningens forskudte kuber, samtidig med at de forstærker det minimalistiske indtryk. Gennemtænkte funktionelle detaljer præger byggeriet ude og inde – overdækkede terrasser og udgange, moderne rytterlys, zinkindfattet karnap, tosidet pejs og vinduer i forskellige størrelser der indrammer den fantastiske udsigt. Og med sine hvide vandskurede facader og mørke zinkinddækninger står bygningen flot og skarpt mod den nordjyske himmel.

Villa med omvendt plantegning

For at udnytte den fantastiske beliggenhed ved havet bedst muligt er villaen opført som et ’upside-down’-hus, hvor de mest benyttede fællesrum ligger på boligens 2. plan. Det giver børnene deres egen uforstyrrede afdeling med værelser, bad og multirum i 1. plan. Imens nyder køkken/alrum og stue samt forældrenes sove-/bade-/garderobeafdeling godt af udsigten i 1. sals højde. Heroppe er også anlagt to terrasser, så familien har udsigt i alle retninger og kan nyde både solopgang og eftermiddagssol.

Cookiepolitik