Arkitekt:
Mette Lange Architects

Lokation:
Sjælland nær Birkerød

Størrelse:
146 kvm

Udførende:
Tømrer- og snedkermester Ole Modin

Ingeniørydelser:
Bærende konstruktioner samt energiberegning

Hent PDF

Se billeder

Smuk bolig i grønne omgivelser

Mette Lange Architects har tegnet denne smukke og enkle villa, der ligger ved Birkerød på Sjælland. De enkle linjer gemmer på en række raffinerede løsninger, der gør boligen både nem at leve i og spændende at se på.

Villa tilpasset ejernes liv

Villaen med de flotte træfronter afløser et ældre hus på grunden, og er tilpasset ejernes levevis og ønske om at flytte ind i en bolig, der både beskytter mod det danske vejrlig og trækker naturen indendørs.
Udepladser med sol på forskellige tider af dagen er tænkt ind i projektet fra starten, og der er bl.a. anlagt terrasse praktisk tæt på køkkenet, samt i forlængelse af sofaafdelingen.

Enkel grundplan orienteret mod naturen

Grundplanen er enkel og giver beboerne fuldt udbytte af husets placering på grunden omgivet af gamle træer. Alle opholdsrum vender ud mod det grønne, og der kan lynhurtigt via store skydedøre skabes adgang til naturen og de barfodsvenlige træterrasser.

Smukke og praktiske facader i cedertræ

Der er valgt cedertræ til husets facader, hvor skodder med horisontalt lagte lameller kan skydes foran glaspartier for at skærme mod sol og vind, og samtidig skaber et flot mønster mod de vertikalt påsatte faste facader. Lamelskodder benyttes enkelte steder i villaen også som ventilation.

Flot villa med kontraster

Husets interiør er lyst med hvide vægge og lyse trægulve. De mørke vindues- og dørrammer skaber en flot kontrast til det lyse, ligesom et mørkt køkken både skaber opmærksomhed og passer sig diskret ind i køkken/alrum/stue.
Et overdækket uderum, god skabsplads, et stort bryggers og velgennemtænkte udluftningsmuligheder fuldender den eksklusive villa, der opvarmes med et jordvarmeanlæg og solceller.

Cookiepolitik