Arkitekt:
Kant Arkitekter A/S

Lokation:
Trekroner, 4000 Roskilde

Størrelse:
3482 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Produktudvikling af træbaseret byggesystem,
Konstruktioner,
Energirådgivning

Hent PDF

Se billeder

Bakkefaldet - moderne bofællesskab i Roskilde

Bofællesskabet Bakkefaldet i Roskilde ligger i byens nye bydel mod øst – Trekroner, hvor bl.a. Roskilde Universitets Center ligger. 

Erasmus & Partnere har udviklet byggesystem af træelementer

Erasmus & Partnere har på baggrund af en idé fra Kant Arkitekter udviklet et koncept for industrielt fremstillede træelementer. Byggesystemet består af præfabrikerede, højisolerede træelementer, der er produceret under kontrollerede klimatekniske forhold på fabrik. Bakkefaldet i Roskilde er projekteret ud fra dette koncept.

Fordele ved Erasmus & Partneres præfabrikerede træelementbyggeri

Erasmus & Partnere har været involveret i udviklingen af træelementer til flere projekter. Præfabrikerede elementer bygges under konstante forhold på fabrik, hvor alle processer kan optimeres og ikke er afhængig af vejrlig. Kun den sidste del af byggeriet foregår på byggepladsen. Stor fleksibilitet i design, kort leveringstid og energibesparelser under byggeriet er også nogen af fordelene ved at anvende præfabrikerede træelementer.  

Bofællesskabet Bakkefaldet – boligområde med fællesskab og privatliv

Bakkefaldet består af 27 boliger, og her bor omkring 100 mennesker i alle aldre. Boligerne, der er i 2 plan og på enten 129 m² eller 101 m², ligger i et familievenligt område. Husene er opført som rækkehuse med 3 eller 6 boliger i hver række – omgivet af fælles grønne arealer. Midt i området ligger fælleshuset, hvor der er fællesspisning og andre aktiviteter.

Bofællesskab i det grønne – med gode transporttilbud

Beboerne i bofællesskabet Bakkefaldet har 10 min. til jernbane, kort vej til bus og kun 2 km til Roskilde Fjord. Trekroner-området er fra starten anlagt med skovbælter mellem de forskellige områder. Der er anlagt løbestier, og der er masser af mulighed for aktiviteter i det fri for både børn og voksne.

Cookiepolitik