Arkitekt:
Skanska og Ikea

Lokation:
Sydbyen, Frederikssund / Ullerødbyen, Hillerød

Størrelse:
Lejligheder på 60, 75, 76 og 90 m²

Udførende:
Bien-Zenker AG

Ingeniørydelser:
Konstruktioner
Energirådgivning
Lyd- og branddimensionering

Hent PDF

Se billeder

BoKlok - godt & billigt boligkoncept

I Sydbyen i Frederikssund er der opført 24 ejerlejligheder efter boligkonceptet BoKlok, medens man i Ullerødbyen i det vestlige Hillerød har opført 30 andelsboliger efter samme princip. 

Boligkoncept udviklet af Ikea

BoKlok konceptet (bo klogt) er udviklet af entreprenørkoncernen Skanska og det kendte svenske bolighus Ikea. Ideen er at bygge kvalitetsboliger til rimelige priser, så f.eks. også eneforældre, unge og pensionister kan bo i en sund bolig med lys, luft og gedigne materialer.

Boliger bygget efter markedets ønsker

Før Skanska og Ikea satte de første streger, gennemførte de en markedsundersøgelse for at finde ud af, hvordan boligerne skulle indrettes og hvilket prisleje, der ville være realistisk. Tegnestuen Vandkunsten har været ind over planer for at ’fordanske’ dem.

Modulopbyggede boliger – nemt og billigt

Boligerne – etageejendomme og rækkehuse – er opbygget af træmoduler, der produceres på fabrik. De leveres på byggepladsen 80 % færdig og er lukket med tag og vinduer, så vejr og vind ikke sinker byggeriet.

Træbyggeri med lys og luft

Til boligerne er valgt åbne planløsninger, der er ekstra højt til loftet for at skabe rum og luft, og store vinduer henter masser af lys ind i rummene. Alle boliger har deres egen private udeplads. BoKlok boligerne i Frederikssund står med mørke træfacader, mens man i Hillerød har valgt lyse pudsede facader.

Erasmus & Partnere og BoKlok konceptet

Hos Erasmus & Partnere har vi på foranledning af entreprenøren projekteret de præfabrikerede modulbokse.

Cookiepolitik