Arkitekt:
Brix|Nordberg

Lokation:
Hjørring

Størrelse:
2342 kvm

Udførende:
Hovedentreprenør – Arne Andersen Vraa

Ingeniørydelser:
Udbudsmateriale, konstruktioner, energi, lyd, ventilation, el, vvs, kloak/LAR, brandsikring

Hent PDF

Se billeder

Svane Park - etagebyggeri med betonelementer

Svane Park II er et moderne lejlighedskompleks, der ligger centralt i Hjørring nær indkøb, kulturoplevelser, byliv, rekreative grønne områder og med kort vej til den populære bypark Svanelunden med sø og restaurant. Svane Park II er opført i samme stil og materialer som naboejendommen Svane Park I, og de to bygninger danner en enhed i boligområdet.

Nye lejligheder i nyt kvarter

Bygherre på projektet er Boligselskabet Nordjylland, og Arkitekterne Brix | Nordberg har tegnet den nye, 5 etager høje boligblok, der falder fint ind i omgivelserne i det nye kvarter med etageejendomme. På hver etage er der indrettet 5 lejligheder i varierende størrelse på 85 til 110 kvm. Lejlighederne har 2 soverum, åben køkken/stue løsning samt bad og entré. Boligerne på 1. til 4. sal har balkon i stål med glasafskærmning – i stueetagen har beboerne adgang til terrasse.

Betonelementer som rygrad i boligblok

Ejendommen er opført i præfabrikerede betonelementer, der i stueplan overvejende er skalmurede, mens 1.-4. sal som en flot og praktisk kontrast er opført i hvide betonsandwichelementer med isolering indstøbt mellem bagvæg og forplade.

Der er valgt et traditionelt skivebyggeri, hvor præfabrikerede betonelementer udgør ydervægge, bærende skillevægge, lejlighedsskillevægge, dæk samt tagdæk. De bærende ydervægge er udført i 150 mm betonelementer, mens bærende skillevægge udgøres af 200 mm betonelementer. Ikke-bærende skillevægge er udført i porebeton. Det bærende system ligger i de ydre vægge omkring hver enkelt lejlighed og giver fleksibilitet med hensyn til planløsningen.

Fokus på vedligehold og ressourceforbrug

Ved projekteringen af boligblokken er der lagt vægt på at facader og materialer fremstår præsentabelt og indbydende og er så vedligeholdelsesfri som muligt. Én af opgaverne har desuden været at reducere varmetab, varme- og elforbrug samt vandforbrug ligesom passiv udnyttelse af solvarme og minimalt energiforbrug til ventilation og varmeanlæg har været et krav i forbindelse med projekteringen af ejendommen.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

I forbindelse med byggeprojektet Svane Park II har Erasmus & Partnere haft ansvar for en række opgaver i planlægnings- og projekteringsfasen – bl.a. kontrol af projektmateriale – ligesom projektopfølgning samt rådgivning ved 1. års og 5. års gennemgang er en del af opdraget fra hovedentreprenøren.

Erasmus & Partnere har rådgivet i forbindelse med bl.a. udbudsmateriale, konstruktioner, energi, lyd, ventilation, el, vvs, kloak/LAR og brandsikring.

Cookiepolitik