Arkitekt:
Bjerg Arkitektur A/S

Lokation:
Stenagervænget 39, Skibet, Vejle

Størrelse:
182 m²

Udførende:
Hassing Huset

Ingeniørydelser:
Konstruktioner
Energirådgivning
Certificeret PHPP beregning

Hent PDF

Se billeder

Passivhus - Vejle

I den lille by Skibet tæt på Vejle ligger et område med énfamiliehuse, der alle opvarmes uden brug af traditionel energi. Husene går under det fælles navn KOMFORT HUSENE.

Udviklingsprojekt med alternativ energi

Udviklingsprojektet var det største af sin art, da det blev udtænkt, og forskere fra Aalborg Universitet har fulgt byggeriet og beboerne i husene for at kunne benytte resultaterne i videre projekter. Der har været fokus på at optimere udnyttelsen af solvarme og skabe huse, der er billige og miljøvenlige at opvarme.

Arkitekttegnet og energivenligt

Bjerg Arkitektur A/S har slået stregerne til den energivenlige villa på Stenagervænget 39, og har holdt sig til enkle linjer og markante sortmalede træfacader. Indendørs er der masser af luft, og lyset strømmer ind gennem de høje vinduespartier. Der er leget med vinkler, niveauer og materialer i villaen for at få en god akustik i de store rum, og der er anvendt både ekstra isolering og kraftigere vinduer, for at holde på varmen.

Teknisk rådgivning med fokus på konstruktioner og energi

Erasmus & Partnere A/S har haft ansvaret for den tekniske rådgivning i forbindelse med projekteringen af nummer 39 på Stenagervænget, der er ét af de 8 huse i projektet. Komforthusene er opført, så de energirammemæssigt stort set opfylder kravene i Bygningsklasse 2020.

Cookiepolitik