Arkitekt:
Hus & Hjem A/S

Lokation:
Thistedvej, Nørresundby

Størrelse:
Efter ombygning 509 kvm

Udførende:
Byggefirmaet Staun

Ingeniørydelser:
Totalrådgivning - konstruktioner, brandsikkerhed, vvs, ventilation, el, kloak, tegningsarbejde samt tilsyn

Hent PDF

Se billeder

AniCura Dyreklinik Nørresundby

I april 1939 åbnede Lindholm Bio til nogle svære år, men med skiftende direktører lykkedes det at holde gang i forevisningerne indtil november 1985, hvor Dirch Passer satte punktum med ’Mig & Mafiaen’. Herefter rykkede Høj Tæpper ind i bygningen, hvor der blev solgt gulve og tæpper frem til 2018.

Gennemgribende renovering og ombygning

Efter en gennemgribende renovering og ombygning kunne byens borgmester i oktober 2020 klippe snoren til AniCura Dyreklinik Nørresundby, hvor kæledyr af stort set alle slags tages i behandling.

Bygningen krævede en grundig og dybdegående istandsættelse med udbedring af slidt murværk, opfyldning af eksisterende kælder, udførelse af nyt indvendigt fundament og etagedæk, etablering af nye vindues- og døråbninger, og derudover blev der opført carport og skur samt opsat altan.

Indretning med god plads til dyr og mennesker

Det oprindelige indgangsparti med trappe og overdækning blev revet ned, og der er i stedet opført vindfang og handicapvenlig entré med adgang til reception og butik.
Bygningens store arealer er udnyttet på professionel vis og er med ny ruminddeling blevet et attraktivt arbejdssted med god plads til både patienter, behandlere og ’pårørende’. I nederste etage er der specialbygget røntgenrum samt en række konsultations- og behandlingsrum, mens overetagen er indrettet til personalet. På 1. sal er der desuden træningslokale og omklædningsrum.

Renovering udnytter de eksisterende rammer

Bygningen, der tidligere var præget af slid, vind og vejr står i dag med en mere skarpskåren profil i gadebilledet i Nørresundby og er fint tilpasset nabobygningerne. Der er valgt et funkislignende look til bygningens nyrenoverede facader, hvor den rektangulære ’snyde’facade er bibeholdt og suppleret med hvidpudsede mure og sorte vinduesrammer, der spejler dyreklinikkens sort/hvide logo på facaden ud mod Thistedvej. Vinduer, murværk og altaner er holdt i enkel og stram stil, der giver bygningen værdighed og fornyet værdi.

| Cookiepolitik