Arkitekt:
Bjerg Arkitektur

Lokation:
Bindslev

Størrelse:
6.500 kvm

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Konstruktioner, indeklima, energioptimering, vvs, ventilation, kloak og afløb, brand, veje/stier/parkering, fagtilsyn, kvalitetssikring

Hent PDF

Se billeder

Børnecenter - Bindslev

Bindslev Skole - en del af Sindal Skolecenter - er efter en gennemgribende renovering, om- og tilbygning åbnet som Bindslev Skole og Børnehus. Renoveringen er gennemført i faser, mens institutionen har været i brug.

Nyt multifunktionelt børnehus

Bindslev Skole og Børnehus danner nu en tidssvarende og stimulerende ramme om hverdagen for børn mellem 0 og 13 år. Bygningerne er indrettet med tanke på at skabe rum, der passer til brugernes forskellige alders- og læretrin, og børnene bliver mødt af planløsninger, materialer, farver og teksturer, der giver genkendelighed, udfordringer, tryghed og inspiration.

Gennemgribende ombygning og renovering

Skolen er renoveret og ombygget, så den ud over den nye skolestruktur også opfylder elevernes og det pædagogiske personales behov, og derudover er der fokuseret på at skabe et sundt og behageligt indeklima i både eksisterende og nye bygninger.

To af skolens bygninger blev i processen revet ned og gjorde plads til grønne udearealer, mens resten af bygningerne er ombygget og/eller istandsat efter en detaljeret gennemgang, hvor alle tidligere anvendte materialer – kvalitet og tilstand – blev analyseret og lagt til grund for beslutninger med hensyn til genbrug, reparation eller udskiftning. Der er desuden opført en mindre tilbygning i forbindelse med byggeprojektet.

Bygning tilpasset brugerne

Bindslevs nye børnehus er skabt med en vision om at skabe rammer, der på tryg og sjov vis stimulerer udviklingen af børnenes sociale, faglige og personlige færdigheder. Børnehuset rummer nu vuggestue, børnehave, skole samt tidssvarende kontorlokaler og fællesrum.
Børnehusets bygninger er planlagt, så lokalerne også kan benyttes af byens indbyggere til forskellige møder og aktiviteter.
Husets forskellige brugergrupper har været med på råd gennem bl.a. workshops og interviews hele planlægningsfasen.

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

Bjerg Arkitektur har været totalrådgiver på projektet, og Erasmus & Partnere har som arkitektens underrådgiver bl.a. haft ansvar for tilstandsrapport, konstruktioner, indeklima, energioptimering, vvs, ventilation, kloak, vej- og parkeringsanlæg, brandsikkerhed, DKV-plan, fagtilsyn samt kvalitetssikring.

Cookiepolitik