Arkitekt:
Cubo Arkitekterne A/S

Lokation:
Udbyhøjvej 189, 8900 Randers

Størrelse:
-

Udførende:
Myhlenberg v. Søren Vangsted A/S

Ingeniørydelser:
Konstruktioner

Hent PDF

Se billeder

Fremtidens foreningshus i Randers

Fremtidens Foreningshus i Dronningborg i udkanten af Randers udsprang af LOA (Lokale og Anlæg) fondens konkurrence om at opføre et foreningshus, der både kunne gavne byens foreningsliv og skabe fleksible rammer om et mangfold af skiftende aktiviteter. Konkurrencedeltagerne skulle skabe en bygning, der både visuelt og praktisk ville blive et samlingssted for lokalsamfundet.

Multifunktionelt foreningshus

Opgaven lød på at projektere et foreningshus, der kan rumme tidens individualistiske tendenser mht. aktiviteter, men samtidig opføre det på økonomisk bæredygtig og overkommelig vis ved brug af masseproducerede standardelementer på nye og kreative måder.

Enkle rammer om et mangfold af aktiviteter

Cubo arkitekterne har skabt en bygning, der udnytter landskabet ved Dronningborg til fulde. Med sit enkle formsprog – én enkelt længe med pulttag og store glaspartier – råber byggeriet ikke højt, men det har alligevel en stærk identitet i landskabet. Den nøgterne og let lukkede facade på indgangssiden står i kontrast til den fuldt åbne facade mod terrassen, der giver adgang til boldbaner og det grønne landskab, der trækkes ind i lokalerne gennem de store glaspartier.

I stueplan er huset indrettet med en multisal på 120 kvm, der lejes ud til fester, foredrag, forestillinger, kursus og andre events. I forbindelse hermed er der køkkenfaciliteter, toiletter og garderobe. Der er også indrettet møderum, der udlejes, og desuden er der kontorfaciliteter. I bygningens kælder er der motionscenter og spinninglokale.

Populært forsamlingssted

Bygningen er i udgangspunktet Randers Gymnastik Forenings foreningshus, og foreningen afholder forskellige arrangementer året igennem. Huset benyttes imidlertid også af mange andre interessegrupper samt den kommunale forvaltning.

Den gennemtænkte planløsning gør det muligt for flere brugergrupper at benytte huset samtidigt uden at forstyrre hinanden.

Limtræ og præfabrikerede elementer

Hovedkonstruktionen i bygningen er limtræ pultspær med præfabrikerede lette tag- og vægkassetter. Erasmus & Partnere er eksperter i udvikling og projektering af præfabrikerede elementer til bl.a. tag og vægge.

Cookiepolitik