Arkitekt:
MLRP ApS Arkitekter

Lokation:
Gunnar NU Hansens Plads 10, 2100 København

Størrelse:
400 m²

Udførende:
Juul & Nielsen

Ingeniørydelser:
Udbudsmateriale, konstruktioner, energiprojektering, kloakprojektering, VVS-projektering, fagtilsyn

Hent PDF

Se billeder

Trafiklegepladsen i Fælledparken

På Trafiklegepladsen i Fælledparken i København suser børnene rundt og lærer på en sjov måde at begå sig i trafikken ude på den anden side af hegnet. Her har de trygge rammer til at øve sig og få lært de mange regler, der skal gøre dem trafiksikre i hovedstadens heftige trafik. Færdselsregler, øvebaner, miniskov, leg, alvor og sjov – her er plads til det hele.   

Renovering og energioptimering

Trafiklegepladsens bygning trængte ikke blot til en gennemgribende renovering, men også til ekstra kvadratmeter til børn, personale og køretøjer. Samtidig var der behov for at energioptimere hele bygningen. Erasmus & Partnere A/S har udført teknisk rådgivning som totalrådgivning og energiprojektering af bygningerne efter lavenergiklasse 2015 i samarbejde med MLRP arkitekterne og Entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen.

Mere sjov i Fælledparken

Hele Fællesparken har over en lille årrække fået en tiltrængt opfriskning, og renoveringen og udvidelsen af Trafiklegepladsen er prikken over i’et. De nye undervisningslokaler og istandsættelsen af den eksisterende bygning har gjort det allerede populære område til en lille magnet i Fælledparken.

Pædagogisk miniby

En stor asfalteret miniby med autentiske vejskilte, afstribning, hajtænder og lysregulerede vejkryds skal give små og lidt større trafikanter en forsmag på trafikoplevelserne, der venter ude i byen. Indendørs i undervisningsbygningen, hvor Erasmus & Partnere har været på banen i forbindelse med renoveringen, er der teori på programmet. Hvad betyder sådan et skilt, hvordan cykler jeg gennem et stort lyskryds, etc. – og bagefter kan det hele testes ude på banerne.

Legeplads med indbygget kvalitet

Trafiklegepladsen er først og fremmest lavet for at børn mellem 2 og 14 år kan lære at begå sig sikkert i trafikken – færdselsreglerne leges ind i gader, der afspejler Købehavns gader, og der er sjov og alvor på programmet dagen lang. Der er imidlertid også tænkt over anlæggets udseende og der er holdt høj standard på design, materialer og udførelse, så legepladsen skaber et hyggeligt og inspirerende byrum for hovedstadens beboere.

Cookiepolitik