Arkitekt:
Arkitektfirma Jørgen Ussing Bømler

Lokation:
Børglum Klostervej 84, 9480 Løkken

Størrelse:
-

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Udbudsmateriale
Konstruktioner
Kloakprojektering
VVS-rådgivning
Ventilation
Fundering
Fagtilsyn

Hent PDF

Se billeder

Renovering Vittrup Efterskole

Jørgen Ussing Bømler var arkitekten, der sammen med skolens ledelse, udtænkte planerne for denne udvidelse af Vittrup Efterskole, da skolen manglede plads til undervisning og fælleslokaler.

Fokus på den oprindelige arkitektur

Arkitektens redesign af loftsetagen på skolens ældste bygning indebar en tiltrængt renovering samt en omfattende ombygning. Gennem hele projektet var der fuld fokus på at respektere bygningens oprindelige arkitektur, så den smukke gamle bygnings udtryk ikke blev ødelagt men i stedet fik en nænsom og klædelig opdatering. Bygningen fra 1913 er oprindeligt tegnet af samme arkitekt, som havde ansvaret for at sætte stregerne til en række af de gamle stationsbygninger i den vestlige del af Vendsyssel, hvorfor arkitekturen er lokalt genkendelig og en del af historien i området. Bygningen ligger, hvor man havde forventet, at en fremtidig jernbane ville passere, men da jernbanen udeblev, blev bygningen udelukkende benyttet som folkeskole.

Nye lokaler under taget

Bygningens tagkonstruktion blev udskiftet og taget hævet op mod 2 m, hvilket gav plads til rummelige undervisningslokaler i loftsetagen. De i alt 300 nye kvadratmeter blev udnyttet til 2 klasselokaler samt et lokale i dobbeltstørrelse til bl.a. natur- og kreative fag. Flytningen til de nye lokaler betød frigivelse af plads til længe-savnede fællesarealer til skolens elever og undervisere – både skolens tidligere cafeteria og spisesal/køkkenområde var inddraget som undervisningslokaler. Ombygningen af loftsetagen endte med at give hele bygningen et arkitektonisk løft.

Historisk bygning med moderne ventilation

I forbindelse med ombygningen blev bygningens røde tegltag fornyet, og der blev i de nye lokaler installeret naturlig ventilation, der desuden kunne suppleres med frisk luft fra en række ovenlysvinduer.

Vittrup Efterskole blev nedlagt i 2013. Siden 2017 har bygningerne rummet Vittrup Fri Fagskole.

 

Cookiepolitik