Arkitekt:
Jens Arnfred, Tegnestuen Vandkunsten, København

Lokation:
Ballum Vesterende, Ballum, 6261 Bredebro

Størrelse:
170 kvm

Udførende:
Fagentrepriser

Ingeniørydelser:
Statiske beregninger, energiberegning, fundament- og kloakplan, vand-, varme-, ventilations- og elplaner

Hent PDF

Se billeder

Ballumhuset - traditionsrigt og moderne hus

Ballumhuset er et smukt enfamiliehus, der er vokset ud af bygherrens ønsker, en striks lokalplan samt det barske vestjyske landskab syd for Ribe. Bygningen er en kreativ sammensmeltning af regionale byggetraditioner, nutidens ønsker om lys og komfort og myndighedernes strenge krav. Huset er i typisk vestslesvigsk stil og opfylder lokalplanens krav med sine ydervægge i røde mursten, skråt tag med halvvalm og tagdækning af strå. Indvendig er historien dog ført helt ind i dette århundrede med poleret betongulv, brede planker og lyse træsorter.

Tradition og fornyelse

Med Ballumhuset er der skabt fornyelse inden for det traditionelle egnstypiske byggeri. Der er skubbet til forventninger og krav både hos beboere, myndigheder, arkitekter og håndværkere, og resultatet er blevet et forrygende flot hus, der opfylder en moderne families ønsker og behov.

Tung hat over et let og lyst interiør

I landskabet ved Vadehavet er store tage over små huse reglen, og i udgangspunktet er det formsprog bibeholdt i Ballumhuset. Men i stedet for et dystert og mørkt indre med små rum byder Ballumhuset på lys, luft og flot udsyn gennem store glaspartier i zinkbeklædte karnapper – traditionelle materialer og former ført op til nutidens krav.

Her fejres det gode håndværk

Ballumhuset står som et vartegn i den lille by og samtidig som et bevis på at det gode håndværk, man kan være stolt af, stadig lever i bedste velgående. Heller ikke når det gælder materialer er man gået på kompromis – uanset om det gælder stråtækningen af taget, opmuringen af pejsen i tegl eller de flotte gulve, er der valgt topkvalitet. Arkitekter, ingeniører og håndværkere har i samspil formået at bringe byggetraditioner fra 1700-tallet ind i det 21. årh., og Ballumhuset passer forrygende flot ind i landsbymiljøet med kirke og gamle huse.  

Her har Erasmus & Partnere rådgivet

Det lille hus med det store tag og de nye linjer i Vadehavslandskabet i Ballum har været ét af Erasmus & Partneres mere utraditionelle projekter. Vi har stået for alle beregninger i forbindelse med bygningens bærende konstruktioner af træ samt udarbejdet fundament- og kloakplanen til huset i marsken. Derudover har Erasmus & Partnere haft ansvar for husets vand-, varme-, ventilations- og elplaner. Bygningen er projekteret efter lavenergiklasse 2015

Cookiepolitik