Arkitekt:
Bjerg Arkitektur

Lokation:
Tornby, Nordjylland

Størrelse:
170 m²

Udførende:
-

Ingeniørydelser:
Statiske beregninger

Hent PDF

Se billeder

Tornby, Vendsyssel

Et helt specielt sommerhus. Forrygende arkitektur og en fantastisk beliggenhed med udsigt over Vesterhavet.

Arkitektur og udsigt til 5 stjerner

Bjerg Arkitektur har slået stregerne til dette markante passivhus sommerhus, der ligger i Vendsyssels klitter ud mod strand og hav. Huset er orienteret mod havet med beskyttet, overdækket terrasse og udsigt fra både spisebord og afslapningskrog. Der er store vinduer og glasskydedøre mod udsigten og terrasserne, mens husets facader mod land og naboer er en smule mere lukkede.

Praktisk minimalisme

Indendørs er der også tænkt i enkle linjer og materialer. Det store køkken-opholdsrum får både morgen- og aftensol og virker rummeligt og luftigt, mens de træbeklædte flader samtidig giver rummet varme. På begge sider af opholdsrummet ligger en værelsesafdeling med 2 soveværelser og et badeværelse – gennemtænkt og praktisk.

Flotte linjer og velvalgte materialer

Med sine enkle linjer og på trods af sin størrelse passer huset fint ind mellem klitter og marehalm. Huset er beklædt med ubehandlet cedertræ på ydervægge og tag, hvilket får bygningen til at stå knivskarpt mod himlen og landskabet. Også støttemure og skur er beklædt med træ. De gyldne træfacader vil med tiden grånes og diskret falde i med landskabet.

Cookiepolitik