Arkitekt:
-

Lokation:
Vejers - nord for Blåvandshuk

Størrelse:
-

Udførende:
Calløe Træbyg

Ingeniørydelser:
Projektering af bærende timberframe

Hent PDF

Se billeder

Moderne timberframe fritidshus

Gemt i det barske klitlandskab i Vejers ligger dette skønne fritidshus, der er en yderst vellykket kombination af traditionelt træbyggeri og nutidig minimalisme.

Sundt og bæredygtigt byggeri

Fritidshuset er opført helt i træ, og der er valgt træsorter, der gør huset så holdbart og vedligeholdelsesfrit som muligt. Bygherren har desuden valgt træ, fordi det er et bæredygtigt byggemateriale, der skaber sunde rammer om familielivet og giver et godt indeklima. Der er ikke gået på kompromis med kvalitet – hverken når det gælder materialer eller håndværk.

Moderne minimalisme med historie

Fritidshuset er opført som et traditionelt timberframe hus med sadeltag. Husets skelet – rammekonstruktion – rejses først og ses som synlige rammer indendørs. Udvendigt opsættes en ydervægskonstruktion, der skjuler rammen udefra. Timberframe byggeri har rødder langt tilbage i tiden og benyttes meget i bl.a. Østeuropa, USA og Canada. I huset her er den ældgamle byggemetode kombineret med nutidige, enkle linjer og store, moderne vinduer uden sprosser – flot og harmonisk. Taget er belagt med træspåner.

Bygning tilpasset natur og beboere

Huset ligger let hævet over terrænet, så byggeriet griber mindst muligt ind i naturen. Platformen danner en dejlig terrasse hvorfra vind, vejr, flora og fauna kan betragtes. Tiden i fritidshuset tilbringes helst udendørs, så huset er enkelt indrettet med indgang, bad, stort kombineret køkken/alrum/stue og to soverum. I hovedrummet er der loft til kip, mens pladsen under tagfladerne ellers udnyttes til en hems samt et rummeligt depotrum.

Tagkonstruktionen kobler hovedhus og et anneks sammen, så der skabes et uderum, hvor man kan gemme sig for blæst og regn – og sommersolen!

www.calloetraebyg.dk

Cookiepolitik